Woning verkopen in regio Maassluis

De verkoopmakelaar neemt u alles uit handen, nog voordat ze bij u langs geweest is. Van vooronderzoek tot de koopakte. Dat houdt onder andere in dat ze de woninggegevens in het Kadaster bekijkt en onderzoekt voor welke prijs gelijkwaardige huizen in de buurt zijn verkocht. Daarop gebaseerd wordt een vraagprijs vastgesteld. Bijzonderheden zoals eventueel bestemmingsplan, renovatiewerkzaamheden, ligging, staat van onderhoud worden bekeken.

De wens van de verkoper

Vervolgens inventariseert de verkoopmakelaar jouw wensen als verkoper. Samen wordt er een plan van aanpak besproken: De afspraak voor de fotograaf en het inmeten van de woning wordt vastgelegd . Uiteraard is de makelaar aanwezig om met de fotograaf uw woning op juiste manier te presenteren. De woning is klaar voor publicatie en de bezichtigingen kunnen binnenkort starten. In overleg worden een aantal bezichtigingsmomenten afgesproken, dit mag ook op zaterdag. Na de bezichtigingen bent u als verkoper natuurlijk heel benieuwd naar alle reacties van de kijkers. In een korte update wordt u direct na de bezichtigingen op de hoogte gebracht.

Dan volgt de onderhandeling

Elke woning is uniek zo ook het verkoop proces. Samen met de verkoper zoeken we de juiste weg om voor uw woning de beste prijs met de juiste voorwaarden te selecteren. Zodra de koper bekend is kunnen we de koopakte opstellen en volgt eventueel de bouwkundige keuring en taxatie. Zodra de datum van de verhuizing nadert wordt de exacte tijd van overdracht doorgegeven door de notaris en kunnen we de inspectie inplannen. Bij de inspectie controleren we met de verkoper & koper de woning. Noteren we de meterstanden op het inspectie formulier en kunnen we na de goedkeuring van de koper & verkoper richting notaris. Als de sleutel door de verkoper aan de koper is overhandigt begint het nieuwe hoofdstuk voor deze woning.

Van A tot en met Z:

De opdracht

Verzamelen van de gegevens

Foto’s en inmeten

Bezichtigingen

De koper is gevonden

Inspectie

Naar de notaris

Overhandigen van de sleutel

Contact